(Onderweg naar) Fox Glacier
Donderdag 26 februari
We gaan verder naar Fox Glacier. Even buiten Greymouth naar Shantytown geweest. Een nagebouwd historisch goudzoekersdorpje uit de 19e en 20e eeuw. We hebben goud gepannen en natuurlijk goud gevonden en meegekregen in een flesje. Ook een ritje met een oude stoomtrein gemaakt. In het dorpje een aardige indruk gekregen van het leven uit die tijd.
Daarna verder naar Hokitika, een plaatsje waar Jade wordt verwerkt tot prachtige sieraden. Je kon de werkplaats inlopen en mocht zoveel foto's maken als je wilde van de mensen die bezig waren met het maken van de sieraden. Ook nog naar een glasblazerij geweest, waar ze bezig waren met het maken van glazen. Interessant om te zien hoe ze met twee kleuren glas prachtige tekeningen in het glas maken.
Het weer zat weer eens niet mee want het begon af en toe wat te regenen.
Even voorbij Hokitika naar een waterval gereden bij lake Kaniere. Het zijn de 'Dorothy Falls' van maar liefst 64 meter hoog. Het was even zoeken voordat we ze gevonden hadden, maar wel de moeite waard.
Het werd steeds slechter weer met veel regen en dit bleef zo tot we in Fox Glacier aankwamen. Je moet daar hoge bergtoppen kunnen zien, dus we hopen vrijdag op beter weer.
Vrijdag 27 februari
We staan op tijd op want we willen veel zien. Het weer is opgeklaard en het ziet er naar uit dat het een zonnige dag wordt. We besluiten als eerste naar een viewpoint te rijden van waaruit je een prachtig gezicht hebt op mount Tasman en mount Cook. Het ziet er inderdaad indrukwekkend uit. Prachtige foto's gemaakt.
Daarna naar Lake Matheson. We maken een wandeling door een rainforest rond het meer en kunnen regelmatig de bergen zien. De uitzichtpunten staan erom bekend om bij windstil weer foto's te maken waarbij de bergen weerspiegeld worden in het water. Dat geluk hebben we, want het is windstil en onze foto's bewijzen de schoonheid. En niet onbelangrijk om te vermelden, we moesten een swingbridge over om er te komen en Corrie heeft hem bedwongen, zie je de trotse lach op haar gezicht?
Na al dit moois zijn we naar Fox Glacier gereden. Een gletsjerdie uit de bergen omlaag komt. We zijn er een heel eind naar toe gewandeld en hebben weer prachtige foto's gemaakt.
We kunnen weer terugkijken op een prachtige dag.Reacties
Frans en Corry wij lezen jullie verhalen wel,
en volgens ons gaat het prima met jullie \het is veel genieten het ga je goed.
wij hebben zinds Vrijdag 20-02-2009 een klein kind bij
maaike en hel kind Ties maken het zeer goed
gegroet Frans en Det tot gauuw.
Fiijn te zien en te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben. Prachtige foto's hoor. Ook met regen kan Nieuw Zeeland mooi zijn. Laat je er niet door van de wijs brengen!
Hoi Frans en Corrie,
Het weer zit jullie niet altijd mee, maar temperatuur is goed. Hier is én het weer én de temperatuur knudde.
Nog veel plezier en we blijven jullie avonturen volgen.
Groetjes Frans en Hennie