Wellington - Nelson
We laten Tongariro achter in de regen en vertrekken naar Wellington. Na een half uurtje wordt het droog en even later breekt zelfs de zon door. We rijden weer door een mooie omgeving met prachtige natuur. Onderweg komen we in het dorpje Foxton en daar is de enige Nederlandse molen van Nieuw Zeeland te vinden. Die moet op de foto natuurlijk.
Geleidelijk aan naderen we de kust en komen in de buurt van Wellington. Het wordt weer drukker op de weg. We vinden ons hotel vrij makkelijk. Het valt wel tegen, het is er niet erg schoon. De 1e kamer hebben we afgekeurd, maar de 2e kamer was niet veel beter. Het moet dan maar.
In Wellington waait het erg hard, het staat er ook om bekend. We logeren recht tegenover een botanische tuin, en zijn deze ingewandeld. Het is een park dat tegen een heuvel is aangelegd. Uiteindelijk boven krijg je een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Van daaruit kun je met een cable-car naar beneden en kom je midden in de stad uit.
We hebben de stad doorgewandeld en komen uit bij het Te Papa Museum. Je kunt er gratis in en er is veel te zien over de historie van Nieuw Zeeland, over de Maori's en veel informatie over de vulkanen en over aardbevingen. Wellington ligt precies op een breuklijn. Zij hebben dan ook veel ervaring opgedaan in het bouwen van aardbevingbestendige gebouwen.
's-Avonds heerlijk gedineerd in een restaurant in de binnenstad.
De volgende dag moeten we vroeg op. We moeten voor half acht inchecken op de boot die ons van Wellington naar Picton op het Zuidereiland brengt. Het waait bijna niet meer, dus de overtocht van 3 uren varen verloopt rustig.
Vanuit Picton vervolgen we onze reis naar Nelson, onze eerste overnachtingsadres op het Zuidereiland. Het is superrustig op de wegen. Het weer is prachtig en komen weer hele mooie plekjes tegen onderweg. Je stopt zomaar bij een brug en kunt zo aan de wandel, de natuur in. Na 10 minuten stonden we bij een hangbrug van zo'n 25 meter lang. Je mocht er met maximaal 10 personen tegelijk overheen lopen. Hij ging behoorlijk op en neer als je er overheen liep.
In de loop van de middag in Nelson aangekomen. Het stadje ligt pal aan de kust en ziet er leuk uit. Morgen gaan we de omgeving verkennen. We hebben het een en ander aan informatie en zo te zien moet het dan ook weer een prachtige dag worden. Dat zal het volgende verhaal worden.
Hallo Frans en Corry
Weer genoten van jullie verhaal en de foto's die daar bij horen. Jammer dat het weer nog niet zo erg mee zit maar jullie hebben nog een tijd te gaan dus er zal ook nog wel een keer mooi weer worden.
Geniet ervan en zijn weer benieuwd naar jullie volgende verhalen en foto's.
Leuk die weblog. Je hebt daar zeker toch een hoop werk mee Frans of valt het mee?
Groetjes van ons Diny en Theo
Hoi Frans en Corrie,
leuk om op jullie weblog jullie reis te volgen, leuke verhalen en mooie foto's. Geniet van jullie prachtige reis. Veel groetjes uit Nederland,
Anne Timmers
Ik heb de berichtjes bij Yvonne gelezen. Mooie foto's hoor. Nog veel plezier.
Hoi Corrie en Frans. Veel plezier op het Zuidereiland. Hier hebben we al veel van gezien (op de site van Antoinette & Kees). Geniet ervan.
Groetjes uit een grijs Helvoirt van
Franns en Hennie
Heerlijk dat jullie zo genieten van ons mooie land. Jullie hebben nog veel moois tegoed.
Onze 4 dagen naar het verre Noorden heb ik geregeld en geboekt.
Blijf genieten!!
Hoi Frans en Corry,
O, wat is het daar mooi zeg. Ik geniet van jullie mooie foto's en de leuke verhalen die je schrijft.
Geniet er nog lekker van en ik kijk uit naar de volgende foto's.
groetjes Marjan