corrie-en-frans-in-nz.reismee.nl

Bezoek aan Whakarewarewa

Dinsdag 17 februari een bezoek gebracht aan Whakarewarewa. Een complex waar een indrukwekkend warmwaterreservaat ligt. Hier zie je geysers spuiten en de modder opborrelen uit de aarde.

Het water van de geysers is koud. Doordat de stenen gloeiend heet zijn onstaat er een hoop waterdamp door het koude water dat op de rotsen neerkomt.

De modderpoelen hebben een temperatuur van 95 graden.

Ook interessant om te zien zijn de weverij en de houtsnijwerkplaats. Op deze scholen worden de traditionele manieren van werken overgebracht op de jonge Maori's.

Hallo Frans en Corrie

Ja wat apart he die geysers heb je nog op dat brugje gestaan waar eens in de paar minuten die geyser wel 25m omhoog spuit? Prachtig. En dat houtsnijwerk daar kunnen ze ook wat van. Heb je ook nog die show gezien van die Maorís?
Leuk die foto's doet weer veel herinneringen boven komen.
Veel plezier verder op jullie reis.
Groeten Diny en Theo

Gerard en José

Hallo Frans en Corrie
Een schitterende reis met indrukwekkende foto's.
Wij blijven jullie met veel plezier volgen.
Geniet er nog maar van.
Groetjes vanuit een miezerig en grijs Nederland.
Gerard en José

Ad de Beer

Hoi Frans (en Corrie), heb je daar nu een nieuwe markt voor Essent ontdekt?

Het lijkt mij een geweldige reis. Veel plezier.

Groet vanuit een vol kantoor.
Ad

henk en truus

Dag Samen,
Na ons skypen hebben jullie al weer heel wat gezien; de reis gaat snel. Veel foto's herkennen we van onze eigen reis richting Zuid-eiland, al is dat al weer meer dan 12 jaar geleden.
Geniet nog verder en vergeet geen biefstuk te eten want die tref je niet gauw zo mals aan als daar. Veel groetjes, Truus en Henk

Jos en Geja en de kinderen

Dat waren mooie fotos.
Moesten jullie geen hout snijden.
Die geysers is ook heel apart.
Groetjes van jos en geja en de kids